tirsdag den 30. august 2011

Pressemeddelse - Animate IT på Horsens Bibliotek



Skoleklasse laver animationer på biblioteket

6. b fra Højvangskolen, med lærer Anders Høiberg i spidsen, har i denne uge henlagt undervisningen til Horsens Bibliotek. Her skal eleverne i løbet af fem dage fremstille en animationsfilm, der på en uhøjtidelig måde fortæller om biblioteket og nogle af de måder, det kan bruges på.
Andreas Lindebjerg fra Animationsskolen i Viborg og Flemming Giese fra Den kreative Skole i Silkeborg stiller med det tekniske udstyr og de vil også hele ugen være tilstede og vejlede i brugen og de kreative processer. Input til det emnemæssige indhold leveres af bibliotekar Bodil Beck fra Horsens Bibliotek. Allerede nu er det fastlagt at hovedpersonen og omdrejningspunkt for handlingen i animationerne bliver musen Alexander, som for nyligt er flyttet ind på biblioteket.


Forløbet som er døbt Animation IT, er muliggjort ved hjælp af støtte fra TEx - det Tværfaglige Eksperimentarium, som er et udviklingsprojekt igangsat af Kulturprinsen – Børnekulturens Udviklingscenter i Viborg og det er også herigennem, at samarbejdet imellem de tre institutioner er kommet i stand. Formålet med projektet er at eksperimentere med udvikling af nye formidlingsformer og skabe nye tværfaglige og tværinstitutionelle samarbejder.
TEx er et projekt under Kulturaftalen Østjysk Vækstbånd, i samarbejde med Kulturministeriet.

Resultatet af ugens arbejde vil, fredag den 2. september kl. 12, blive præsenteret ved en lille reception i Bibliotekets mødesal. Her er alle velkomne

Man kan følge forløbet på bloggen http://itkrea.blogspot.com/

Og læse mere om TEx her: http://www.boernogkultur.dk/inspiration/kunst-og-kultur-for-boern/kultur-paa-tvaers/projekter/tvaerfagligt-eksperimentarium/


Med venlig hilsen
Bodil A. Beck
Bibliotekar

Telefon direkte:76292429
Mail:bibbbe@horsens.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar